Pàgines

dilluns, 15 d’abril del 2013

tancades dia 25 d'abril a Ciutadella‏



MANIFEST TANCADES 25 ABRIL
Estem segurs que tots els aquí presents  no volem que els nostres joves siguin un engranatge més del sistema productiu, és per això que demanem una educació capaç de desenvolupar al màxim les seves capacitats de forma harmònica, de formar-los com a persones lliures i crítiques, autònomes en els seus pensaments i accions, capaços de lluitar per una societat autènticament democràtica, socialment avançada i justa que es proposi com a màxim objectiu la felicitat i el benestar dels seus ciutadans.
Volem la millor educació possible per als nostres fills, per suposat una educació pública i a l'abast de tothom; volem una educació de qualitat tant en els seus continguts com en les seves metodologies; una educació moderna en el sentit que posi en contacte els nostres fills/es amb els avanços darrers de la ciència i de la tècnica, per a que així siguin capaços d'incorporar-se al món del treball en les millors condicions possibles, volem una educació capaç de convertir-los en excel·lents professionals i en millors persones.
Volem, en definitiva, que l'escola no només prediqui democràcia sinó que també la practiqui i,  en aquest sentit,  rebutgem la nova llei d'educació que atempta contra la  ja minsa participació dels pares als centres escolars.
Així mateix els aquí reunits veiem amb preocupació com es degraden les  condicions de treball als centres dia rere dia , com es redacten lleis sense ni tan sols demanar l'opinió d'aquells que es troben implicats en el seu compliment, com s'intenta eliminar la llibertat, la crítica del que hauria de ser un lliure exercici de la funció docent ;just el que està passant amb l’avantprojecte de convivència als centres i l’avantprojecte de tractament integrat de les llengües.
Tots observem astorats com allò que tant temps i esforços va costar construir es desfà amb cada mesura que els nostres governants proposen; poc a poc, retallada a retallada, anem perdent qualitat en el nostre sistema educatiu. Quan diem que l'educació és peça fonamental d'una societat democràtica no diem una frase feta, n'estem convençuts que no és possible construir una societat socialment avançada sense un sistema educatiu públic, de qualitat i democràtic.
El procés educatiu serà irrepetible a les vides dels nostres al·lots, s’hi juguem molt i tenen dret a una educació de qualitat,  per tant, exigim que aquesta sigui excel·lent en tots els seus aspectes.  Hi ha  molt a perdre i molt a guanyar i no podem acceptar de cap manera que es jugui amb el  seu futur.
Davant els grans reptes presents, qualsevol diferència entre els membres de la comunitat educativa s’han de  debatre amb sinceritat i honradesa, sense egoismes, però no hauríem d'oblidar que coincidim en uns objectius ben clars. Aquest és un món al revés, sense lògica ni sentit, nosaltres som els protagonistes de l'educació i els nostres governants en lloc d'actuar i posar-se al nostre servei legislen contra els nostres interessos com si l'educació fos una mercaderia més. La llei WERT i el deu procés d’elaboració  així ho està demostrant.
Per últim, la Plataforma manifesta la seva voluntat de seguir lluitant per una educació pública, amb base científica, democràtica, compensadora de les desigualtats, afavoridora d'oportunitats per a tots els joves, eina imprescindible d'una societat autènticament democràtica, justa i socialment avançada.  Després d’un any i mig, el dia a dia, no ens ha fet perdre de vista que allò que ens va fer començar la lluita continua vigent, la qualitat de l’educació està amenaçada i per tant continuem fermament decidits a no quedar-nos de braços plegats.
Mares, pares, professorat i alumnat som la comunitat educativa i som els únics que podem frenar les ofensives contra l'educació pública tant del nostre govern autonòmic com de l’estatal.
No esperem que un altre ho faci per nosaltres!
Lluitant també eduquem!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada