Pàgines

dimecres, 13 de març del 2013

Per a l'escola pública, tu també “CONTES”
El proper dimecres dia 13, a les 19 h., la Federació de Pares i Mares d'Alumnes de Menorca (FAPMA) i la Plataforma en defensa de l'escola pública convoquen un acte de protesta per a petits i grans que es durà a terme simultàniament a Maó, Ciutadella, Alaior i Ferreries.
El protagonista de l’acte serà una eina pacífica que tots relacionem amb l'educació i la cultura: el conte. Els assistents, distribuïts en grups, llegiran contes per a tote les edats, mentre s'il·luminen amb fanals. L'acte acabarà a les 19:30 amb la lectura del manifest.
Els llocs on es farà cada concentració són els següents:
Maó: carrer de ses Moreres.
Ciutadella: plaça Nova.
Alaior: plaça des Ramal.
Ferreries: plaça Espanya.
Aquest acte forma part de les protestes que la comunitat educativa de Menorca està duent a terme des de fa mesos per denunciar la precarització de l'ensenyament públic i per reclamar un marc normatiu que potenciï una bona assignació de recursos, una bona organització dels centres i unes condicions de treball i aprenentatge adequades per garantir una educació de qualitat a l’abast de tothom.
A banda de les retallades en recursos humans i materials que han distingit la comunitat autònoma de les Illes Balears, el Govern autonòmic està desplegant una normativa agressiva per a la vida dels centres –el Decret de tractament integral de llengües-, amb la que intenta intriduir canvis organitzatius innecessaris i inassumibles. També pretén exercir un control ideològic i polític sobre els centres a través de la Llei reguladora de la convivència i la Llei de símbols, limitant la llibertat de càtedra i expressió dels docents i limitant l'ús de les instal·lacions per part de la comunitat educativa. Tot açò se suma a l'avantprojecte de Llei orgànica de millora de la qualitat educativa del Govern central (LOMQE), que, com la resta de normatives, avança la seva tramitació d'esquena a la comunitat educativa i al marge dels interessos pedagògics de la majoria.

FAPMA Menorca

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada